петак, 19. фебруар 2016.

Libanska čorba-Shurba Al Imma

Libanska čorba-Shurba Al Imma






 Ukusna osvežavajuća i zdrava čorba.
 Sastojci:
za bujon

 4 šargarepe
2 bele šarpgarepe
1 paškanat
1/2 celera
1/3 praziluka
jedan manji luk
paradajiz 
peršun
so, biber

za kuglice od mesa
400 gr mlevene junetine ili jagnjetine
1/2 crnog luka 
1 čen belog luka
1/2 kašičice cimeta 
1 kašičica slatke mlevene paprike
2 kašičice sušene nane
1 belance
so,biber

malo brašna i ulje za prženje


Povrće iseckajte na kockice, šargarepe,celer,paškanat,praziluk a luk i paradajiz ostavite cele. Stavite povrće u šerpu, posolite i pobiberite i prelite vodom da skuvate povrćnu supu.Kuvajte oko sat vremena dok povrće ne omekša.
Peršun iseckajte isto ali ćete ga dodati na kraju sa kuglicama od mesa.


Napravite kuglice od mesa. Sitno iseckajte crni i beli luk,ili ga možete i narendati na sitno rende pa pomešajte sa mlevenim mesom,dodajte začine cimet,nanu,papriku,so,biber i sve povežite sa belancetom i dobro umesite.
Oblikujte male kuglice i uvaljajute ih u brašno. Ispžite ih u ulju dok ne porumene.Izvadite ih i ocedite od ulja.


Kada se povrće skuva dodajte u čorbu kuglice od mesa i seckani peršun i kuvajte još 15ak minuta da se ukusi sjedine.

Bon appétit!


Нема коментара:

Постави коментар